WhatsApp
Telefon
WhatsApp
İnstagram
Telegram
Yükleniyor...

Outlook’ta Mail Kota Problemi !

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Outlook’ta Mail Kota Problemi !
25 Şubat 2020, 13:24 0 Yorum 1634 Okuma

Artık birçok işin internet üzerinden yürütülüyor olması ile mail kullanımı ve buna bağlı olarak mail kullanımından doğan kota gereksinimleri artmaktadır. Disk tasarrufu sağlayabilmek adına birçok firmanın müşterilerine belirli bir kota ile sağladığı mail hesapları bir süre sonra dolabilmektedir. Daha çok kurumsal firmaların tercihi olan Outlook programı ile bu mail kota probleminin üstesinden geleceğiz. Bunu ise şu şekilde yapacağız; Outlook ayarlarında, belirtilen süre sonrasında sunucu üzerinden maillerin silinmesi gibi bir seçenek bulunmaktadır, bu seçenek ile sizin belirtmiş olduğunuz gün sonrasında size gelen mail sunucudan silinir, bu işlem sürekli olarak yapıldığı için bir yandan mail alırken bir yandan mailleriniz silinir ve kota probleminiz ortadan kalkar.

1) Öncelikle Outlook programını açıyoruz ve Dosya menüsünden “Hesap Ayarları“na giriyoruz.

Outlook Kota Sorunu

2) Birden fazla mail adresimiz var ise düzenlemek istediğimiz hesabı seçerek Değiştir butonuna tıklıyoruz.

3) Diğer Ayarlar butonu ile ince ayarlarımıza geçiş yapıyoruz.

4) Gelişmiş menüsüne tıklıyoruz ve Teslim bölümünden ayarlarımızı yapıyoruz, buradaki ayarlar tamen size özel olmalıdır. Çok sık ve yüksek boyutlarda mail alımı yapıyorsanız gün olarak örneğin “2” seçimi yapabilirsiniz, böylelikle aldığınız mailler “2” gün sonra sunucu üzerinden silinmiş olacaktır.

Not: Yukarıda belirtmiş olduğum şekilde bir kullanım yapabilmeniz için POP3 olarak mail kurulumu yapmış olmanız gerekmektedir.

 

Okuyucu Yorumları

0 Yorum